Mis je een cursus/workshop? Zou je zelf invulling willen geven aan een activiteit? Wil je ons helpen met organiseren?
Stuur dan een bericht via ons contactformulier.

Laden Evenementen

Vlinders zijn een lust voor het oog. Zij zorgen voor net dat beetje extra, wat uw tuin tot leven brengt. Het vrolijke gefladder van nectarzoekende vlinders maakt ons blij.

Met film en dia’s neemt de docent u mee naar deze prachtige wonderwereld. Hij toont u het intieme leven van een vlinder en de wonderbaarlijke metamorfose van pop naar vlinder na een verbazingwekkende groei als rups.

Rupsen zijn kieskeurige eters: iedere soort zijn eigen plant. U krijgt te zien welke vlinders er in uw tuin voorkomen, hoe ze leven, hoe ze gebouwd zijn en hoe u ze uit elkaar kunt houden. Waaraan kun je de vlinders herkennen; de dagvlinders als ook de nachtvlinders?

Niet overal zie je dezelfde vlinders. Iedere soort heeft zijn eigen voorkeur voor zijn omgeving. Welke bijzondere soorten zijn er en waar kun je die aantreffen? Gaat de vlinderstand achteruit en is de soortenrijkdom in gevaar? De presentatie laat u zien hoe u uw tuin vlindervriendelijk kunt inrichten, zodat u ze een handje kunt helpen.

Tijdens de excursie door de Botanische Tuinen van Utrecht wordt de vlinderkennis in de praktijk gebracht en brengt u ook een bezoek aan de Vlindertuin en de vlinderkas met tropische vlinders.

Data:

  • Lezing: woensdag 1 juli van 19.30-22.00 uur
  • Excursie: zaterdagmiddag 4 juli van 13.30-15.30 uur.

Locaties:

  • Lezing: Cursusgebouw Cursusproject Bunnik  – “t Zand – Zeisterweg 81B1, (pad op tegenover huisnummer 100) Odijk, 1e etage
  • Excursie: Botanische Tuinen- Utrecht

Docent: Frans van Bussel – oud docent natuuronderwijs.

Extra informatie: U gaat op eigen gelegenheid naar de Botanische tuinen Utrecht, Fort Hoofddijk,  Budapestlaan 17. De Uithof, Utrecht. Deelnemers betalen zelf de toegangsprijs (€ 8,50 of € 7,00 voor 65+) museumkaart is geldig.

Maximum aantal deelnemers: 20.

INSCHRIJVEN