Mis je een cursus/workshop? Zou je zelf invulling willen geven aan een activiteit? Wil je ons helpen met organiseren?
Stuur dan een bericht via ons contactformulier.

Laden Evenementen

Ben je laatstejaars vmbo/havo/vwo en heb je last van spanning voor of tijdens toetsen of examens? Slaap je (soms) slecht hierdoor? Kun je tijdens toetsen of examens in paniek raken van vragen die je niet weet? Voel je soms chaos in je hoofd tijdens toetsen of examens? Wil je dan maar het liefst afraffelen en snel weggaan? Voel je in je lichaam dat je te veel spanning hebt (hoofdpijn of hartbonken of natte handen of spanning in je buik of misselijkheid of onrustige benen of veel tegelijk van deze dingen)? Heb je het gevoel dat je door te veel spanning lagere cijfers haalt dan waarvoor je geleerd hebt? Dan kan de cursus toetsvreesreductie uitkomst bieden!

In de training toetsvreesreductie krijg je:

  • Oefeningen om zelf de baas te worden over je spanning  > je leert de spanning te dempen naar ‘gezonde spanning’, zodat je in de toets of het examen met rust en concentratie kunt blijven werken.
  • Tips om handiger en efficiënter te leren.
    Daardoor kun je zelf controleren welke kennis je goed beheerst en welke leerstof nog extra geoefend moet worden.
    Daardoor ervaar je meer rust omdat je weet dat je het weet.
  • Tips om je gedachten om te buigen naar helpende gedachten > dit helpt je om met vertrouwen toetsen en examens te maken.

De training bestaat uit 4 groepsbijeenkomsten op 6 en 13 december, 10 en 17 januari van 16.00-18.00 uur

Tijdens de bijeenkomsten krijg je tips en doe je oefeningen. Je kunt en wilt nog geen kwartiertje missen! De Chinezen kennen het spreekwoord “als je iets vaak doet en het helpt niet: doe het anders!”. In de training leer je dingen die misschien heel anders voor je zijn. Als je bereid bent om de tips flink te oefenen, dan zal je heel snel ervaren dat je van de toetsvrees af kunt komen!

Docent: Jet van der Meijs, docent Nederlands, remedial teacher, gedragsspecialist en empowermenttrainer. Ze heeft jarenlange ervaring in het trainen van jongeren met toetvrees.

Extra informatie: neem een schrift mee of multomap met lege blaadjes, en een pen.

Maximum aantal deelnemers: 6

Locatie: Huiswerkinstituut Bunnik – Locatie Odijk, ’t Zand, Zeisterweg 81B1 in Odijk

 

INSCHRIJVEN