Mis je een cursus/workshop? Zou je zelf invulling willen geven aan een activiteit? Wil je ons helpen met organiseren?
Stuur dan een bericht via ons contactformulier.

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Concentreer jij je in een gesprek alleen op het onderwerp of de taak waarover het gaat? Of richt jij je juist op de interesses van anderen ook als je daardoor van het oorspronkelijke onderwerp afdwaalt?

Bovenstaande vraag maakt deel uit van de test die we tijdens de eerst bijeenkomst maken. Zo ontdekken we wat voor communicatietype jij bent. Een motivator, regisseur, analyticus of een zorger. Dit laatste type is vooral gericht op de ander, houdt van orde en blijft kalm. Maar hoe is dat bij de andere typen?

Daar gaan we naar op zoek tijdens de twee lessen ‘De Platina regel’.
De Gouden regel “wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” lijkt effectief. In de communicatie kan deze echter conflicten tussen mensen veroorzaken. De Platina regel: “Treedt anderen tegemoet zoals zij benaderd willen worden” blijkt effectiever te zijn. Wanneer je gebruik maakt van de Platina regel treed je mensen tegemoet zoals ze benaderd willen worden.

In deze cursus gaan we op zoek naar onze eigen manier van communiceren en bestuderen we de andere communicatietypen, zodat we ervaren dat de boodschap die we uitzenden bij de ander ook echt aankomt.

Duur: twee lessen op Dinsdag 24 september en 8 oktober van 19.30 – 21.30 uur

Docent: Joke Stapper, coach en docent persoonlijke ontwikkeling (zie ook www.stapperenco.nl)

Maximum aantal deelnemers: 15

INSCHRIJVEN